Çocuk, Bilim Ve Teknoloji Deneme Sınavı Sorusu #740619

Mektup, gazete, basılı materyalleri içeren bilgi aktarım teknolojisi özelliklerinden bahsedebilmek için aşağıda verilen şıklardan hangisi doğrudur?


Zaman ve yerden bağımsız, etkileşimli, zengin görsel, sosyal, açık esnek, öğrenen kontrolü yüksek, kişiselleştirilebilir.

Yerden bağımsız, eş zamansız, görsel, bireysel, açık, esnek, öğrenen kontrolü düşük.

Eş zamanlı , sınıf içi, etkileşimli, öğrenen kontrolü düşük.

Zaman ve yerden bağımsız, bireysel çalışma, açık, esnek, öğrenen kontrolü düşük.

Zaman ve yerden bağımsız, etkileşimli, çokluortam, sosyal, açık esnek, öğrenen kontrolü yüksek.


Yanıt Açıklaması:

Bilgi Aktarım Teknolojisi Özellikleri;Kara tahta, Tebeşir-Eş zamanlı, sınıf içi, etkileşimli, öğrenen kontrolü düşük. Mektup, gazete, basılı materyaller- Zaman ve yerden bağımsız, bireysel çalışma, açık, esnek öğrenen kontrolü düşük .Radyo, video, televizyon –Yerden bağımsız, eş zamansız, görsel, bireysel, açık, esnek, öğrenen kontrolü düşük .Bilgisayar, İnternet ve ağ teknolojileri –Zaman ve yerden bağımsız, etkileşimli, çokluortam, sosyal, açık esnek, öğrenen kontrolü yüksek. Mobil teknolojiler, her an her yerden, etkileşimli, sosyal, açık, esnek, öğrenen kontrol yüksek, kişiselleştirilebilir .IPtv, web tv, mobil tv –Zaman ve yerden bağımsız, etkileşimli, zengin görsel, sosyal, açık esnek, öğrenen kontrolü yüksek, kişiselleştirilebilir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum