Çocuk, Bilim Ve Teknoloji Deneme Sınavı Sorusu #740621

Susam Sokağı, bir çocuk programı olan “Sesame Street”in Türkçe uyarlamasıdır. Susam Sokağı programı Türkiye’de 1980’li yılların sonunda ve 1990’lı yılların başında TRT’de iki sezon yayınlanmış olup, Amerika Birleşik Devletleri’nde hala yayınlanmaktadır. Susam sokağının hedef kitlesi ve yayınlanma amacı açısından aşağıdaki seçeneklerden en doğru seçenek hangisidir? 


Okul öncesi ve erken dönem okul çocuklarıdır-İnsan ömrünün ilk 8 yılının eğitim ve öğretimde ne kadar önemli olduğunun anlaşılması.

Okul öncesi çocuklardır-Sosyal yaşamlarına da katkıda bulunduğu için.

Erken dönem okul çocuklarıdır-Sadece bilgi ve beceri kazanımına katkıda bulunmaktadır.

Erken dönem okul çocuklarıdır-Maddi gücü olmayan ailelerin çocuklarının eğitimi için.

Okul öncesi ve erken dönem okul çocuklarıdır-İnsan ömrünün ilk 5 yılının eğitim ve öğretimde ne kadar önemli olduğunun anlaşılması.


Yanıt Açıklaması:

Susam sokağının hedef kitlesi okul öncesi ve erken dönem okul çocuklarıdır. İçerikleri; eğitimciler, psikologlar ve akademisyenler tarafından hazırlamaktadır. İçeriğin etkililiği sürekli test edilmekte ve araştırma sonuçlarına göre gerekli olursa yeniden düzenlenmektedir. Programın ortaya çıkışı insan ömrünün ilk 5 yılının eğitim ve öğretimde ne kadar önemli olduğunun anlaşılmasıyla başlar. Maddi gücü olmayan ailelerin çocuklarının, bu dönemde ekstra eğitime tabi tutulması durumunda sosyoekonomik düzeyi yüksek ailelerin çocuklarıyla aralarındaki eğitim farkının kapatılabileceği fikrinden doğmuştur. Program 1969 yılında yayınlanmaya başlandığından beri pek çok akademik araştırmaya konu olmuştur. Araştırma sonuçları, Susam Sokağı’nın çocukların sadece bilgi ve beceri kazanımına değil, ayni zamanda sosyal yaşamına da katkıda bulunduğunu göstermektedir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum