Çocuk Edebiyatı Ve Medya Deneme Sınavı Sorusu #546639

Aşağıdakilerden hangisi çocuk dergilerinin seçiminde anne babaların dikkat etmeleri gereken noktalardan biri değildir?


Çocuğa dergi seçilirken, çocuğun okumaya başlamadan önce çizgi ile tanıştığını göz önüne alarak; ona sunulan görsel unsurlara göre çizilmiş ve estetik değerinin olmasına dikkat edilmelidir.

Çizilen karikatürlerin çocuğun yaş ve gelişim düzeyine uygun nitelikte olması gerekir.

Çocuk için hazırlanan bir süreli yayında, sayfa düzeni yerine estetiğe gerekli özen gösterilmiş olmalıdır. 

Derginin çıktığı ay, hafta veya günün güncel olaylarından okulda işlenenlere yardımcı olacak bilgi ve materyallere yer verilmiş olmasına özen gösterilmelidir.

Çocuğa dergiler tanıtılırken, özel ilgi alanı oluşturan resim, müzik, nakıs, el isi, çizme, pul biriktirme, maket yapma gibi konularda çocukların gelişimini destekleyen bilgilerin yanında, benzer ilgi alanlarına sahip çocukların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayıcı bir örgütlenme içinde olunmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Çocuk dergilerinin seçiminde anne babaların dikkat etmeleri gereken noktalar
şunlardır:
1. Çocuğa dergi seçilirken, çocuğun okumaya başlamadan önce çizgi ile tanıştığını göz önüne alarak; ona sunulan görsel unsurlara göre çizilmiş ve estetik değerinin olmasına dikkat edilmelidir.
2. Çizilen karikatürlerin çocuğun yaş ve gelişim düzeyine uygun nitelikte olması gerekir.
3. Çocuğa dergiler tanıtılırken, özel ilgi alanı oluşturan resim, müzik, nakış, el işi, çizme, pul biriktirme, maket yapma gibi konularda çocukların gelişimini
destekleyen bilgilerin yanında, benzer ilgi alanlarına sahip çocukların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayıcı bir örgütlenme içinde olunmalıdır.
4. Derginin çıktığı ay, hafta veya günün güncel olaylarından okulda işlenenlere yardımcı olacak bilgi ve materyallere yer verilmiş olmasına özen gösterilmelidir.
5. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bayramlar ve özel günler izlenerek, çocuklara o günlerin anlam ve önemi hakkında bilgi verilmelidir.

5. Çocuk için hazırlanan bir süreli yayında, sayfa düzenine çok dikkat
edilmiş ve estetiğe gerekli özen gösterilmiş olmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum