Çocuk Edebiyatı Ve Medya Deneme Sınavı Sorusu #748844

Aşağıdakilerden hangisi "Konuşan hayvan öyküleri" grubuna ait  öykülerin özellikleri arasında gösterilemez?


Hayvanların davranışları ve problemlerinin, yalnızca kendi dünyalarından olması gerekmektedir.

Hayvanlar bilimsel olarak kendi türlerine uygun gözükseler de, konuşma ve düşünmelerine insan yeteneği verildiğinden mantığa aykırı görünürler. 

Eğer gerçekçi yazılırlarsa çocuklara hayvanlarla daha yakın ilişkiler kurma, onlara şefkat gösterme ve yardım etme istek ve duygusu kazandırırlar.

Çocuklarda yedi-sekiz yaşından olgunluğa kadar popülerdirler.

Bilimsel olarak daha ciddi bir nitelik taşırlar.


Yanıt Açıklaması:

Konuşan hayvan öyküleri grubuna ait öykülerde, karakterler konuşma ve düşünme gücünün ötesinde bilimsel olarak daha ciddi bir nitelik taşırlar. Bu tip öykülerde hayvanların davranışları ve problemlerinin, yalnızca kendi dünyalarından olması gerekmektedir. Bu çeşit hayvan öykülerinde hayvanlar bilimsel olarak kendi türlerine uygun gözükseler de, konuşma ve düşünmelerine insan yeteneği verildiğinden mantığa aykırı görünürler. Eğer gerçekçi yazılırlarsa çocuklara hayvanlarla daha yakın ilişkiler kurma, onlara şefkat gösterme ve yardım etme istek ve duygusu kazandırırlar. D seçeneğinde yer alan "Çocuklarda yedi-sekiz yaşından olgunluğa kadar popülerdirler" ifadesi gerçekten hayvan olan hayvanların öykülerine ait bir özelliktir. Doğru yanıt D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum