Çocuk Edebiyatı Ve Medya Deneme Sınavı Sorusu #761991

Bebeklerde görme duyusunun gelişimine ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğru bir ifade değildir?


Normal bir bebeğin ilk birkaç haftada ışığa tepki vermesi, ilk 3 ayın sonunda artık karşısındaki ile göz göze gelebilmesi beklenir.

18 aylık bir bebek 3-6 metre uzak mesafelerdeki cisimleri görebilir, kişileri tanıyabilir, oyuncakların ayrıntısını, resimli kitaplardaki resimleri net görebilir.

24 aylık bir bebek, cisimlerin en küçük ayrıntısını görebilmekte, benzerlikleri ve farklıkları ayırt edebilmektedir uyum refleksi daha da gelişmiş, el göz koordinasyonu sağlanmıştır. 

28 haftalık bir bebek basit geometrik şekilleri birbirinden ayırt edebilmektedir. 

36 haftalık bir bebek cisimlerin derinliğini fark edebilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Normal bir bebeğin ilk birkaç haftada ışığa tepki vermesi, ilk 3 ayın sonunda artık karşısındaki ile göz göze gelebilmesi beklenir. 18 aylık bir bebek 3-6 metre uzak mesafelerdeki cisimleri görebilir, kişileri tanıyabilir, oyuncakların ayrıntısını, resimli kitaplardaki resimleri net görebilir. 24 aylık bir bebek, cisimlerin en küçük ayrıntısını görebilmekte, benzerlikleri ve farklıkları ayırt edebilmektedir uyum refleksi daha da gelişmiş, el göz koordinasyonu sağlanmıştır. 28 haftalık bebek her iki gözünü de bir cisim üzerinde sabitleştirerek bakabilmektedir. 36 haftalık bir bebek cisimlerin derinliğini fark edebilmektedir. 52 haftalık bebek ise basit geometrik şekilleri birbirinden ayırt edebilmektedir. Doğru yanıt D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum