Çocuk Edebiyatı Ve Medya Deneme Sınavı Sorusu #657246

Televizyon alışkanlıklar oluşturur: Bağlanma, bunların başında gelen en tehlikeli alışkanlıktır. Çevresindeki yetişkinlerden yeteri kadar ilgi ve sevgi görmeyen çocuk ekranların tutsağı olabilir. Televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve diğer ekranlar, birlikte zaman geçirme süresi, gönderdiği iletileri, renkli ve hareketli uyaranları ile diğer tüm kaynaklardan (kimi zaman anne babadan bile) daha belirleyici bir rol üstlenebilir. İlgi, karşılıklı iletişim, hareketlilik ve mizah gibi çocuğun tüm değer verdiği etkileşimi içinde barındıran televizyon, çocuklara farklı bir ilişki biçimi sunsa da  çocuk bunları sorgulayarak sadece doğru olanları kabullenir. Çocuk ve medya ilişkisi çerçevesinde düşünüldüğünde yukarıdakilerden hangileri doğrudur?


I, II, III, IV

I,II,IV

I, II, III

II, III, IV

II ve IV


Yanıt Açıklaması:

İlgi, karşılıklı iletişim, hareketlilik ve mizah gibi çocuğun tüm değer verdiği etkileşimi içinde barındıran televizyon, çocuklara bir ilişki biçimi sunar ve çocuk
bunları sorgusuz bir biçimde kabullenir. Sunulan her şey çocuğa normal görünür çünkü çocuk, doğru-yanlış, iyi-kötü arasındaki farkı görecek mantıksal düzeneği henüz kuramamıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum