Çocuk Edebiyatı Ve Medya Deneme Sınavı Sorusu #1123363

Aşağıdakilerden hangisi okuma merkezleri hakkında doğru değildir?


 
 
Okuma merkezi sınıfın sessiz ve aydınlık bir alanında düzenlenmelidir. 
 
Bu alanda çocukların rahatlıkla kitaplara ulaşabilmesi için kitaplar kapakları öne gelecek şekilde açık raflara dizilir.
 
 
 
Kitapların mutlaka çocukların göz hizasında bulunan kitaplıklarda sergilenmesine ve rahatlıkla çocukların kitapları erişebilmelerine dikkat edilir. 
 
 
 
 
Bu merkezde çoğunluğu bilgilendirici olan kitaplar oluşturmalıdır. 
 
 
 
 
 
 
Kitapların sergilenmesinde öğretmen yaratıcı bir tarz benimseyebilir, örneğin tavandan sarkıtılan kurdelelere kitapları mandalla asabilir.
 
 
 

Yanıt Açıklaması:
 
Okuma merkezi sınıfın sessiz ve aydınlık bir alanında düzenlenmelidir. Bu alanda çocukların rahatlıkla kitaplara ulaşabilmesi için kitaplar kapakları öne gelecek şekilde açık raflara dizilir. Kitapların mutlaka çocukların göz hizasında bulunan kitaplıklarda sergilenmesine ve rahatlıkla çocukların kitapları erişebilmelerine dikkat edilir. Kitapların sergilenmesinde öğretmen yaratıcı bir tarz benimseyebilir, örneğin tavandan sarkıtılan kurdelelere kitapları mandalla asabilir (Isbell, 1995). Bu merkezde resimli hikâye kitapları, bilgilendirici kitaplar, büyük boyutlu kitaplar gibi çeşitli türlerde ve çeşitli konularda ço- cuk kitapları bulunmalıdır
Yorumlar
  • 0 Yorum