Çocuk Gelişimi Deneme Sınavı Sorusu #785456

Aşağıdakilerden hangisi yaratıcılık için söylenemez?


Yaratıcılık doğuştan getirilen bir yetidir.

Yaratıcılığın ortaya çıkıp gelişmesi her çocukta aynıdır.

Yaratıcılık bir düşünme biçimi olarak, hayal gücü ile çok yakın bir ilişki içindedir.

Yaratıcı bireyler, alışıla­gelmemiş düşünceleri, alışılagelmemiş açıklıkta ve kısaca anlatan, önemli buluşlar yapan, yeni bakış açıları, yargılar ve iç görüler oluşturan, özgün yollarla ve yazılarla dünyayı açık­lamaya çalışan kişilerdir.

Yaratıcı bireyde, merak, sabır, hırs, sorumluluk duygusu, liderlik özelliği, buluş yapma yeteneği, serüvenci düşünme, deney ve alıştırmalar yapma gibi bilişsel beceriler de gelişmiştir.


Yanıt Açıklaması:

Yaratıcılık

Yaratıcılık bir düşünme biçimi olarak, hayal gücü ile çok yakın bir ilişki içindedir. Tüm duygusal ve zihinsel etkinliklerde, her türlü çalışma ve uğraşı içinde yer alır. Yaratıcılık­la ilgili farklı tanımlar bulunmasına karşın genel olarak yaratıcılık, yeni alışılmadık ve benzersiz yollardan giderek, bilinen şeylerden yeni bir şeyler oluşturmak, çeşitli sosyo-kültürel ortamlarda, durumlarda akıcı, esnek, orjinal ve başkalarına çağrışım yapabilecek nitelikte davranış ve ürün ortaya koyabilme şeklinde tanımlanır. Yaratıcı bireyler, alışıla­gelmemiş düşünceleri, alışılagelmemiş açıklıkta ve kısaca anlatan, önemli buluşlar yapan, yeni bakış açıları, yargılar ve iç görüler oluşturan, özgün yollarla ve yazılarla dünyayı açık­lamaya çalışan kişilerdir. Yaratıcı bireyde, merak, sabır, hırs, sorumluluk duygusu, liderlik özelliği, buluş yapma yeteneği, serüvenci düşünme, deney ve alıştırmalar yapma, sentezci yargılara ulaşma gibi bilişsel beceriler de gelişmiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum