Çocuk Gelişimi Deneme Sınavı Sorusu #785436

Bilişsel gelişimle ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?


Bilişsel gelişim bireyin çevresindeki dünyayı anlama ve öğrenmesini sağlayan, aktif zihinsel faaliyetlerdeki geli­şimdir.

Bilişsel gelişimin amacı soyut şekilde akıl yürütme, var sayımsal durumlar hakkında, mantıksal düşünme, kuralları karmaşık ve daha yüksek yapıda örgütleme olarak görülür.

Bilişsel gelişim bilginin edinilip kullanılmasına yardım eden tüm süreçleri içerir.

Bilişsel gelişim ile dil gelişimi diğer gelişim alanlarıyla karşılıklı etkileşim içinde olup diğer gelişim alanlarının yansımasıdır.

Bilişsel gelişimi belirleyen en belirleyici unsur yaştır.


Yanıt Açıklaması:

Bilişsel gelişim bireyin çevresindeki dünyayı anlama ve öğrenmesini sağlayan, aktif zihinsel faaliyetlerdeki geli­şimdir. Bilişsel gelişimin amacı soyut şekilde akıl yürütme, var sayımsal durumlar hakkında, mantıksal düşünme, kuralları karmaşık ve daha yüksek yapıda örgütleme olarak görülür. Bilişsel gelişim bilginin edinilip kullanılmasına yardım eden tüm süreçleri içerir. Bilişsel gelişim ile dil gelişimi diğer gelişim alanlarıyla karşılıklı etkileşim içinde olup diğer gelişim alanlarının yansımasıdır. Bilişsel gelişimle ilgili temel kavramlar; algı, dikkat, taklit, kavram, bellek ve hatırlama, düşünme ve akıl yürütme, prob­lem çözme ve yaratıcılıktır. Ayrıca bilişsel gelişimde önemli bir yere sahip olan beyin, beynin yapısı, beynin bölümleri, beynin işlevi, sinir sistemi ve öğrenme bilişsel gelişimle ilgili kavramlar arasında yer alır.

Yorumlar
  • 0 Yorum