Çocuk Gelişimi Deneme Sınavı Sorusu #665856

Aşağıdakilerden hangisi lokomotor hareketler ile lokomotor olmayan hareketler arasındaki temel farktır?


Lokomotor hareketler için büyük kas becerileri gerekirken lokomotor olmayan hareketler için küçük kas becerileri gereklidir.

Lokomotor hareketler nesnelerin mesafesini hesaplama becerilerini geliştirmezken, lokomotor olmayan hareketler bu becerileri geliştirir.

Lokomotor hareketler, ayakta dik durma, eğilme gibi hareketledir, lokomotor olmayan hareketler yürüme, koşma atlama gibi hareketlerdir.

Lokomotif hareketlerde amaç, bulunulan yeri değiştirmemek, lokomotif olmayan hareketlerde ise bulunulan yeri değiştirmektir.

Lokomotif hareketlerde hareket modelleri oluşturulurken, lokomotif olmayan hareketlerde düzeltilmiş hareketler uygulanır.


Yanıt Açıklaması:

Lokomotor hareketler, büyük kas becerileri gerektiren, nesnelerin mesafesini hesaplamayı geliştiren, yürüme, koşma gibi hareketlerle bulunulan yeri değiştirmeyi amaçlayan hareketlerdir. Lokomotor olmayan hareketler, büyük kas becerileri gerektiren, bulunulan yeri değiştirmeden ayakta dik durma, eğilme gibi hareketleri içeren hareketlerdir. Lokomotor olmayan hareketlerde alt ve üst vücut beceriler birleştirilerek düzeltilmiş hareketler uygulanır.

Yorumlar
  • 0 Yorum