Çocuk Gelişimi Deneme Sınavı Sorusu #842259

Cinsel gelişimi etkileyen biyolojik etmenlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Bireylerin gelişiminde “androjen” hormonu erkeksi özelliklerin daha fazla olmasını sağlar.

Androjen bir erkek sadece erkeksi atılganlık özelliğini taşırken, androjen bir kadın hem erkeksi atılganlık, hem de kadınsı şefkatlilik özelliklerini taşıyabilir. 

İster erkek olsun, ister kadın; her bireyde androjen ve östrojen hormonları değişik oranlarda bulunur.

Bireylerin gelişiminde “östrojen” hormonu erkeksi özelliklerin daha fazla olmasını sağlar.

Her insan farklı derecelerde olmak üzere hem erkek hem kadın cinsellik özelliklerine sahiptir.


Yanıt Açıklaması:

Bireylerin gelişiminde “androjen” hormonu erkeksi ve “östrojen” hormonu kadınsı özelliklerin daha fazla olmasını sağlar. İster erkek olsun, ister kadın; her bireyde androjen ve östrojen hormonları değişik oranlarda bulunur. Dolayısıyla, her insan farklı derecelerde olmak üzere hem erkek hem kadın cinsellik özelliklerine sahiptir. Dökmen’ e (1999) göre, bireyin hem erkeğe hem de kadına ait özellikleri taşıması “androjen” cinsellik yapısı olarak tanımlanır. Örneğin; androjen bir erkek veya kadın hem erkeksi atılganlık, hem de kadınsı şefkatlilik özelliklerini taşıyabilir. Benzer şekilde, böyle bir birey hem dominant olabilir, hem de başkalarının ihtiyaç ve duygularına hassasiyet gösterebilir.

Yorumlar
  • 1 Yorum
  • ÜMMÜHAN ZİHNİ 30.11.2020 15:43:35

    BU SORUDA D ŞIKKI DA SÖYLENEMEZ.ÇÜNKÜ ÖSTROJEN HORMONU ERKEKSİ ÖZELLİKLERİN DEĞİL, KADINSI ÖZELLİKLERİN DAHA FAZLA OLMASINI SAĞLAR. DOLAYISIYLA AYNI SORUDA İKİ TANE DOĞRU OLAMAZ.