Çocuk Gelişiminde Alan Çalışmaları Deneme Sınavı Sorusu #1272964

Okul öncesi eğitim veren kurumlarda çocuk gelişim uzmanları ve öğretmenlerin çocukların oyun gelişimini desteklemesi konusunda hangi seçenekte verilen bilgi doğrudur?


Okul öncesi eğitim veren kurumlarda oyuna teşvik edilmesi açısından en öncelikli çocuk grubu “izleyici” sosyal gelişim evresinde olan çocuklardır.  

Oyunlara katılmayan çocuklar “Sen neden arkadaşlarınla oynamıyorsun”, “Utanmana gerek yok, git arkadaşlarınla oyna” gibi ifadelerle oyunlara katılmaya teşvik edilmelidir. 

Eğer çocuk tek başına başkalarının oyununa katılamıyorsa, öğretmen ya da çocuk gelişimi uzmanı sonuna kadar çocuğun kendi başına oyuna katılmasını beklemeli, kendisi asla oyuna dâhil olmamalıdır. 

Hem bilişsel hem de sosyal gelişim evreleri açısından, çocuklara bir üst evrenin oyunlarını oynama konusunda asla teşvik ve destek verilmemelidir.     

Bir çocuk ev ortamında oyun oynuyor; fakat okul ortamında oyun oynamıyorsa, bu durum çocuğun okul ortamında kendini güvende hissetmediğini gösterir.


Yanıt Açıklaması:

Okul ortamında oyun oynamayan çocuğun ebeveynleri ile yapılan görüşmelerde ebeveynleri çocuğun evde oyun oynama konusunda bir sıkıntısı olmadığını belirtiyorsa bu durum çocuğun kendisini evde oyun oynayabilecek kadar rahat ve güvende hissettiğini ancak okul ortamında olumsuz bazı duygular yaşadığını gösterir. Bu nedenle doğru seçenek E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum