Çocuk Gelişiminde Alan Çalışmaları Deneme Sınavı Sorusu #1272926

Okul öncesi eğitim veren kurumlarda çocuk gelişim uzmanları ve öğretmenlerin sorumlulukları ve oyunun desteklenmesi konusunda verilen hangi ifade doğru bilgi içermektedir?


Özellikle okul öncesi dönemdeki çocukların ara sıra yetişkin denetimi olmadan sınıflarda yalnız bırakılmaları özgüven duygularının gelişimine katkıda bulunur.

Kendini güvende hisse­den ve kendine güvenen çocuk özgür hisseder, olumsuz eleştirilmekten korkmadığı için yeni fikirleri özgürce dener.

Okul öncesi eğitim veren kurumlarda çocuklar lise ya da üniversiteden gelen uygulama öğrencilerine alışabilmeleri için kurumda çalışan görevliler olmaksızın onlarla yalnız bırakılmalıdır.

Çocukların risk alma veya hata yapma konusunda yanlış bir özgüven geliştirmemeleri için hatalarına karşı sıfır tolerans gösterilmelidir.  

Okul öncesi eğitim veren kurumlarda lise ya da üniversiteden gelen uygulama öğrencileri ile beraberken çocukların geçireceği kazadan yasal olarak bu öğrenciler sorumlu olur.


Yanıt Açıklaması:

Okul öncesi eğitim veren kurumlarda tüm çocukların kendilerini duygusal olarak güvende hissetmeleri gerekmektedir. Bunun için tüm çocuklara değer verilmeli ve hataları sabırlı ve hoşgörülü bir tutum ile düzeltilmeye çalışılmalıdır ki çocukların kendilerine olan güvenleri zedelenmesin. Bu nedenle doğru seçenek B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum