Çocuk Gelişiminde Program Deneme Sınavı Sorusu #791180

Aşağıdakilerden hangisi Montessori programına ilişkin doğru bir ifade değildir?


Programda hareket, duyular ve dil gelişimi çok önemlidir.

Her çocuk tek ve eşsiz görüldüğü için çocuğa saygı en başta gelmektedir.

Program günlük yaşam eğitimi, duyuların eğitimi ve akademik materyallerle çocuğa okuma-yazma öğretimi üzerine kurulmuştur.

Ev merkezli programda çocuğun kendine özgü gelişim özellikleri dikkate alınmaktadır. Programda aile, çocuğun tüm gelişim alanlarında eğitilmekte, gelişimi destekleyecek araç-gereç sağlanmakta ve anne-babaya evde oyuncak yapımı öğretilmektedir.

Anaokulu programı beden eğitimi, müzik, günlük yaşam, duyu, dil, matematik, fen, sosyal bilgiler ve resim derslerinden oluşmakta ve bu dersler için özel olarak düzenlenmiş derslikler bulunmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Montessori programı, çocukların ancak zengin uyaranların olduğu, özgür bir ortamda, kendi kendilerine keşfetme yoluyla en iyi biçimde öğrenebilecekleri ve kişisel disiplinlerini geliştirebilecekleri felsefesinden hareket eder. Programda hareket, duyular ve dil gelişimi çok önemlidir. Her çocuk tek ve eşsiz görüldüğü için çocuğa saygı en başta gelmektedir. Program günlük yaşam eğitimi, duyuların eğitimi ve akademik materyallerle çocuğa okuma-yazma öğretimi üzerine kurulmuştur. Montessori anaokulu programlarına 5 yaşındaki çocuklar kabul edilmekte, sınıf mevcutları 27’den fazla olmamakta, anaokulu programı beden eğitimi, müzik, günlük yaşam, duyu, dil, matematik, fen, sosyal bilgiler ve resim derslerinden oluşmakta ve bu dersler için özel olarak düzenlenmiş derslikler bulunmaktadır. Programa aile katılımı da sağlanarak, ailelerin Montessori felsefesi ve materyalleri konusunda bilgilendirilmesi sağlanmaktadır. D seçeneğinde verilen ifade ise Head Start programının bir özelliğidir. Doğru yanıt D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum