Çocuk Gelişiminde Program Deneme Sınavı Sorusu #1133977

Okul öncesi eğitim programının güncellenmesi çalışmasında uzmanlar Türkiye'de daha önce uygulanan okul öncesi eğitim programlarını ve bu programların etkisine yönelik yapılan araştırmaların bulgularını incelemiştir. Ayrıca, yurt dışında uygulanan farklı okul öncesi eğitim programlarını ve bu programların etkilerine yönelik yapılan çalışmaları da incelemişlerdir. Uzmanların yaptıkları bu çalışmalar program geliştirmenin hangi temel kuramsal dayanağı ile ilişkilidir? 


Tarihsel temeller 

Toplumsal temeller 

Felsefi temeller 

Ekonomik temeller 

Psikolojik temeller 


Yanıt Açıklaması:

Okul öncesi eğitim programının güncellenmesi çalışmasında uzmanlar Türkiye'de daha önce uygulanan okul öncesi eğitim programlarını ve bu programların etkisine yönelik yapılan araştırmaların bulgularını incelemiştir. Ayrıca, yurt dışında uygulanan farklı okul öncesi eğitim programlarını ve bu programların etkilerine yönelik yapılan çalışmaları da incelemişlerdir. Uzmanların yaptıkları bu çalışmalar program geliştirmenin tarihsel temelleri ile ilişkilidir. 

Program geliştirmenin tarihsel temelleri; önceden gerçekleştirilmiş bilimsel çalışmaları, deneyimleri ve program geliştirmenin geçirdiği evreleri içerir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum