Çocuk Gelişiminde Program Deneme Sınavı Sorusu #623285

Aşağıdakilerden hangisi güçlendirme temelli yaklaşımın temel anlayışını özetlemektedir?


Güçlü ailelere ulaşmak için yapılan yatırımlar toplumun da güçlenmesini sağlayacağından hedef güçlü ailelere odaklanmak olmalıdır.   

Güçsüz ailelerin çocukları da gelecekte güçsüzlük döngüsünü devam ettireceğinden bu ailelere öncelikle ulaşılmalıdır.

Ailelerin gereksinimleri doğrultusunda hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için sahip oldukları güç ve kapasiteleri anlamak gereklidir.

Güçlü aileler gereksinimlerini karşılamada güçsüz ailelerden daha avantajlı olup bu avantaj toplumun kalan kesimleri ile paylaştırılmalıdır.

Güçsüz ailelere yapılacak yatırım toplumu da ekonomik güçsüzlüğe sürükleyeceğinden güçlü ailelere odaklanmak gereklidir.


Yanıt Açıklaması:

Güçlendirme temelli yaklaşım, ailelerin gereksinimlerini karşılayarak hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için sahip oldukları güç ve kapasiteleri anlamak gerektiği anlayışı üzerine kurulmuştur. Çoğu ülkede var olan uygulamalar incelendiğinde, aile destek programları genellikle çocuğun refahını artırmak amacıyla sağlık, eğitim, çocuk bakımı ya da gelir desteği ile ilgili hizmetler sunmaktadır (Scerra, 2010). Aile merkezli gelişim destek programlarında ailenin bir bütün olarak ele alınması ve güçlendirilmesi çok önemlidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum