Çocuk Gelişiminde Program Deneme Sınavı Sorusu #622355

Ali birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar matematik dersinden başarısız olmuştur. Bu nedenle ailesi Ali’yi dördüncü sınıftayken Rehberlik Araştırma Merkezine götürmüştür. Ali’ye matematik alanında öğrenme güçlüğü olduğu tanısı koyulmuştur. Ailesi sınıf öğretmenine bu durumu bildirmiş ancak sınıf öğretmeni Ali’ye yönelik herhangi bir uygulama gerçekleştirmemiştir. Sınıf öğretmeni özellikle özel eğitim ilkelerinden hangisini yerine getirmemiştir?


Özel eğitim gerektiren tüm bireyler, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ve ölçüsünde özel eğitim hizmetlerinden yararlandırılır.

Özel eğitime erken başlamak esastır.

Özel eğitim gerektiren bireyler için bireyselleştirilmiş eğitim planı geliştirilmesi ve eğitim programlarının uygulanması temeldir.

Ailelerin, özel eğitim sürecinin her boyutuna etkin katılmalarının sağlanması esastır.

Özel eğitim hizmetleri, özel eğitim gerektiren bireylerin toplumla etkileşim ve karşılıklı uyum sağlama sürecini kapsayacak biçimde planlanır.


Yanıt Açıklaması:

Ali’nin matematik alanında öğrenme güçlüğü tanısı almasından sonra sınıf öğretmeninin Ali için bireyselleştirilmiş eğitim planı geliştirmesi ve bu planı uygulaması gerekmektedir. Ancak öğretmen bu ilkeyi yerine getirmemiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum