Çocuk Gelişiminde Program Deneme Sınavı Sorusu #660156

Anne-babanın, sorumluluklarını yerine getirebilmesi için gerekli olan zaman, enerji, ekonomik, psikolojik ve fiziksel kaynakların tümünü içeren destek aşağıdakilerden hangisidir?


Anne-babalık desteği

Aile-toplum desteği

Aile merkezli hizmetler

Kurum merkezli destek

Aile bağıntılı destek


Yanıt Açıklaması:

Anne-babalık desteği: Anne-babalara sağlanan bilgi, öneri, danışma ve eğitim hizmetleri gerek onları kendi gelişimleri bakımından güçlendirir, gerekse çocuğun gelişimini ve öğrenme olanaklarını desteklemelerine yardım eder.

Aile-toplum desteği: Anne-babanın, anne-baba sorumluluklarını yerine getirebilmesi ve sürdürmesi için gerekli olan zaman, enerji gibi kaynak türlerinin yanı sıra ekonomik, psikolojik ve fiziksel desteklerin tümünü içermektedir.

Aile merkezli hizmetler: Ailenin güçlendirilmesi, alınacak kararlarda ailenin tercihlerine önem verilmesi ve kaynaklara erişebilmeyi basitleştirmek biçiminde sunulan geniş kapsamlı hizmetleri içerir.

Aile merkezli yaklaşım: Destek hizmetlerin merkezine aileyi yerleştirmek ve çocuğun en önemli destekçisi olan aile sisteminin gereksinimleri ve tercihleri doğrultusunda hareket etmeyi içermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum