Çocuk Ve Drama Deneme Sınavı Sorusu #1087627

Liderin drama planı yapmasında ve belirtilen amaçlarla süreci yönlendirmesinde göz önünde bulundurması gereken faktörler için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Tekniklerin yapıları birbirinden farklıdır ve bu yapılar dikkate alınarak tekniğin sürecin neresinde kullanılacağına karar vermek gerekmektedir.

Teknikleri  kitaplardan okuyarak ya da başka bir liderden öğrenebilir.

Teknikler drama sürecinde hiçbir zaman amaç değildir, amaca giden yolda araç olarak kullanılırlar.

Her bir tekniğin hangi amaçla kullanıldığının bilinmelidir.

Teknik kullanmada herhangi bir eğitsel amacın olmaması sürecin etkili geçirilmesinin önünde bir engel olacaktır.


Yanıt Açıklaması:

Liderin yaşantı yoluyla öğrendiği teknikler onun drama planı yapmasında ve belirtilen bu amaçlarla süreci yönlendirmesinde göz önünde bulundurması gereken faktörler vardır:

• Tekniklerin yapıları birbirinden farklıdır ve bu yapılar dikkate alınarak tekniğin sürecin neresinde kullanılacağına karar vermek gerekmektedir.

• Teknikler drama sürecinde hiçbir zaman amaç değildir, amaca giden yolda araç olarak kullanılırlar.

• Her bir tekniğin hangi amaçla kullanıldığının bilinmesi drama sürecine katkı sağlar. Bir drama çalışmasında ne kadar sayıda teknik kullanılacağı, tekniklerin nasıl kullanılacağı ve hangi amaca ya da amaçlara hizmet edeceğinin farkında olunmalıdır.

• Teknik kullanmada herhangi bir eğitsel amacın olmaması, sırf kullanmış olmak için süreçte bazı tekniklere yer verilmesi sürecin etkili geçirilmesinin önünde bir engel olacaktır.

Teknikleri sadece kitaplardan okumak ya da başka bir liderden duymak yeterli değildir.

seçeneği yanlış bilgidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum