Çocuk Ve Drama Deneme Sınavı Sorusu #633095

-Parçalara bölünmüş kâğıtların her birine karakterin evi, ailesi, sosyal yaşamı, okul yaşamı ile ilgili bilgiler yazılır.

-Karakter, çocukların karşısına bir sandalyeye yüzü dönük olarak oturtulur. Karaktere, gruptaki üyeler tarafından, onun değer yargıları, güdüleri, ilişkileri ve davranışları hakkında sorular sorulur.

 Yukarıda özellikleri verilmiş olan drama teknikleri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?


Yaşam çemberi-Sıcak sandalye

Fotoğraf karesi-Donuk imge

Rol değiştirme-Rol içinde yazma

Resim yapma-Mektup

Dramatizasyon-Rol kartları


Yanıt Açıklaması:

Yaşam Çemberi: Parçalara bölünmüs kağıtların her birine karakterin evi, ailesi, sosyal yaşamı, okul yaşamı ile ilgili bilgiler yazılır. Bu şekilde karakterin yaşamı ile ilgili bilgiler oluşturulur. Bu karakterden yola çıkarak büyük grup ya da küçük grup doğaçlamaları yapılabilir.

Sıcak Sandalye: Bu teknik drama çalışmasında yer alan bir karaktere, verdiği bir karar ya da yapmış olduğu bir davranıştan dolayı sorular sorulması biçiminde ilerlemektedir. Karakter, çocukların karşısına bir sandalyeye yüzü dönük olarak oturtulur. Karaktere, gruptaki üyeler tarafından, onun değer yargıları, güdüleri, ilişkileri ve davranışları hakkında sorular sorulur. Sorulan sorular ve verilen yanıtlar yoluyla karakterin pek çok yönünün bulmasına olanak sağlamada oldukça etkili bir tekniktir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum