Çocuk Ve Drama Deneme Sınavı Sorusu #633194

Liderin drama etkinliği sırasında, grubun içinde grubun bir parçası olması ve role girerek drama sürecine doğrudan katıldığı drama tekniği aşağıdakilerden hangisidir?


Liderin rolde olması

Düşünce takibi

Sözsüz oyun

Yaşam çemberi

Rol kartları


Yanıt Açıklaması:

Düşünce Takibi: Bu teknik, karakterin düşüncelerinin dışavurumunu sağlar. Bir gruptaki bireyler canlandırmalarını yaparken bir pozisyonda donarlar. Lider o kişilere düşünce ve duygularını yüksek sesle ve birkaç cümleyle anlatmaları için soru sorar.

Sözsüz Oyun: katılımcıların duygu ve düşünceleri söz kullanmadan ifade etmeleridir.

Yaşam Çemberi: Parçalara bölünmüş kağıtların her birine karakterin evi, ailesi, sosyal yaşamı, okul yasamı ile ilgili bilgiler yazılır.

Rol Kartları: Liderin yazmış oldugu rol kartlarını çocuklara vererek kendilerine verilen kartlarda yazılanları dikkate alarak role girmeleridir.

Liderin Rolde Olması: Liderin, grubun bir parçası olarak ve role girerek drama sürecine doğrudan katılmasıdır. Liderin role girmesinin en önemli katkılarından biri çocukların motivasyonunu artırmasıdır. Süreci monotonluktan kurtarmak, çatışmayı yaratmak gibi durumlarda da liderin role girmesi etkili olabilir. Etkinliğin başında, çocukları davet etmek ya da toplamak, rolleri dağıtmak ve etkinliği başlatmak için yönlendirici olabilir. Ancak etkinlik başladıktan sonra lider de çocuklar gibi belirlediği bir role girebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum