Çocuk Ve Drama Deneme Sınavı Sorusu #567413

Ortopedik yetersizliği olan çocuklarla drama uygulaması yapan bir öğretmenin aşırı korumacı bir tutum sergilemesi çocuklara nasıl yansıyabilmektedir?


Başkalarına bağımlı bir yaşam geliştirmelerine sebep olabilir

İsteklerini rahatça ifade edebilen bireyler olabilir

Kendilerini güvende hissedebilir

Öz algılarını geliştirebilir

Anlaşıldığını, desteklendiğini hissederek olumlu duygular oluşabilir


Yanıt Açıklaması:

Ortopedik yetersizlik, sinir sisteminin zedelenmesi, hastalıklar, kazalar ve genetik problemlermnedeniyle kas, iskelet ve eklemlerin işlevlerini yerine getirememesi sonucunda meydana gelen hareket ile ilgili yetersizlikler olarak tanımlanmaktadır. Bu yetersizlik kimi durumlarda gözle görülemezken (yorgunluk vb.) kimi durumlarda
ise gözle görülebilir (kollar ve bacaklarda uzunluk farkından dolayı duruş bozuklukları, yardımcı araç kullanımı vb.) dir. Kimi çocuklarda ise ortopedik yetersizliğe ek yetersizlikler eşlik edebilir; zihinsel yetersizlik gibi. Bu durum anlama ve kavramada güçlük gibi algılama eksikliklerine yol açabilmektedir. Eşlik edebilecek diğer ek yetersizlikler ise dil ve sosyal gelişim alanında görülebilir. Aşırı korumacı tutum nedeniyle çocukların bağımsız kişilik geliştirmeleri güçleşir ve başkalarına bağımlı bir yaşam geliştirmelerine sebep olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum