Çocuk Ve Drama Deneme Sınavı Sorusu #715931

I. Cansız materyallerle yapılan çalışmaları kapsamaktadır. Çocuklar ampul devresi yapar, mıknatıslarla çalışır, kablo ve kutuları kullanarak bir telefon modeli oluşturur veya maddelerin hâlini değiştirir.

II. Çocuklara objelerin gözlenebilir birçok özelliklerinin olduğu kavratılır. Objelerin büyüklük, ağırlık, şekil, renk ve sıcaklık gibi farklı gözlenebilir özelliklerinin bulunduğu öğretilir. 

III. Erken çocukluk döneminde uygulanan fen eğitim programlarında sıklıkla rastlanan ve çocuklara önemli deneyimler yaşamalarını sağlayan bir alandır.

Fen eğitimi kapsamı göz önünde bulundurulduğunda, yukarıda özellikleri verilen  hangi konuya girer?


Fiziksel Bilim

Yaşam Bilimi

Bilimin Doğası ve Tarihi

Dünya ve Uzay Bilimi

Kişisel ve Sosyal Perspektie Bilim


Yanıt Açıklaması:

Fiziksel bilim, erken çocukluk döneminde uygulanan fen eğitim programlarında sıklıkla rastlanan ve çocuklara önemli deneyimler yaşamalarını sağlayan bir alandır. Fiziksel bilim, cansız materyallerle yapılan çalışmaları kapsamaktadır. Bu kapsamda fiziksel bilim alanına, maddeler (katı-sıvı-gaz), enerji (ışık, ısı, ses, elektrik, hareket ve manyetizma), denge, yerçekimi yasaları ve kimyasal olaylar gibi konular girmektedir. Çocuklar, ampul devresi yapmaktan, mıknatıslarla çalışmaktan, kablo ve kutuları kullanarak bir telefon modeli oluşturmaktan veya maddelerin hâlini değiştirmekten (donma-erime-buharlaşma vb.) keyif alırlar. Bu keyif aldıkları etkinliklerin tamamı fiziksel bilim alanına girmektedir. Bu sayede çocuklar, hem eğlenceli etkinlikleri bu alanda gerçekleştirirler, hem de dünya teknolojisinin gelişimini ve teknolojinin günlük hayata etkilerini gözlemleyebilirler. Ayrıca fiziksel bilim çerçevesinde, çocuklara objelerin gözlenebilir birçok özelliklerinin olduğu kavratılır. Objelerin büyüklük, ağırlık, şekil, renk ve sıcaklık gibi farklı gözlenebilir özelliklerinin bulunduğu öğretilir. Aynı zamanda bu özelliklerin doğru ölçme araçlarıyla ölçülebileceği de bu alan içinde incelenir. Objelerin bir veya daha fazla maddeden yapıldığını ve yapıldığı maddenin özelliklerini taşıdığı da fiziksel bilim kapsamında çocuğa verilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum