Çocuk Ve Drama Deneme Sınavı Sorusu #659217

Yaratıcı drama anlayışını genel olarak “Kişiliğin Yedi Boyutu” olarak adlandırılan çembersel gelişim modelinden yola çıkarak açıklayan Brain Way'a göre çemberin merkezinde aşağıdakilerden hangisi yer almaktadır?


Konuşma

Duygular

Kaynakların keşfi

Bireysel özgürleşme ve kaynakları kullanmayı öğrenme

Bireysel çevre ve bireysel çevre dışındaki diğer etkilerin zenginleştirilmesi


Yanıt Açıklaması:

Brian Way bir okul dersinden ibaret olmayan dramanın insan yaşamının her noktasında var olduğunu ifade etmiştir ve dramayı yaşamın uygulaması olarak tanımlamıştır. Dramının insanların bireysel gelişimiyle ilgili olduğunu belirtmiştir. “Yaratıcı drama anlayışı
genel olarak “Kişiliğin Yedi Boyutu” olarak adlandırılan çembersel gelişim modelinden yola çıkarak, bu çember üzerindeki yedi noktanın aşamalı ve uzun süreli yaratıcı drama uygulamalarıyla geliştirilmesi temeline dayanmaktadır”. bu yedi nokta; yoğunlaşma, duyular, düş kurma, öz-bedensellik, konuşma, duygular ve zekadan oluşur. çemberin merkezinden başlayarak dışa doğru hareket eden üç boyut ise, A: Kaynakların keşfi B: Bireysel özgürleşme ve kaynakları kullanmayı öğrenme C: Bireysel çevre ve bireysel çevre dışındaki diğer etkilerin zenginleştirilmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum