Çocuk Ve Drama Deneme Sınavı Sorusu #559322

Arkadaşları arasında birlikte çalışma noktasında uyumsuz olabilen üstün yetenekli çocuklar hangi karakter özelliğini drama etkinliğine yansıtmaktadır?


Yüksek düzeyde dikkat

Asilik

Yaratıcı entellektüelite

sosyal liderlerlik

Zorlayıcılık


Yanıt Açıklaması:

Üstün yetenekli çocukların karakter özelliklerinin drama etkinliklerine yansıması dört başlık altında incelenebilir. Bu başlıklar açıklamalarıyla birlikte aşağıda verilmiştir.
Yüksek düzeyde dikkat: Üstün yetenekli çocuklar, diğer alanlarda olduğu gibi drama çalışmalarında da ciddi çalışma gösterirler. Doğaçlamalarda detaylandırma ve yapılandırma söz konusudur. Buna ek olarak çok iyi oynamaya odaklanmışlardır. Çoğunlukla ulaşmada başarılı oldukları amaçları iyi bir ürün, ciddi katılım ve ortalamanın üstünde bir performanstır.
Sosyal liderler: Çalıştıkları grupların içinde baskındırlar. Çok çalışırlar ve arkadaşları tarafından istendik bir sonuca varma konusunda takip edilirler.
Yaratıcı entelektüeller: Özgündürler. Durumları seçme özgürlüğü isterler ve çoğunlukla gülünç olan özgün çalışmalarda bulunurlar.
Asiler: Grup içerisinde kurallara uymayanlar, düzeni bozuyor gibi algılansalar da zaman zaman destekleyici de olabilmektedirler. Uygun bir yönlendirmeyle farklı ve ilginç sonuçlar ortaya çıkarabilirler. Ancak zaman zaman arkadaşları arasında birlikte çalışma noktasında uyumsuz olabilirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum