Çocuk Ve Oyun Deneme Sınavı Sorusu #459870

Aşağıdakilerden hangisi çocukların oyun güvenliği ve sağlığı ile ilgili yanlış bilgidir?


Oyun araç ve gereçlerinin sağlığa uygun, çocuklara zarar vermeyecek materyallerden yapılması uygun boya kullanılması gerekmektedir.

Sağlıklı ve güvenli hazırlanmış bir ortamda çocuklar yanlız bırakılabilir.

Oyun araç gereçlerini satın alırken hangi yaş grubu için tasarlandığı veya tavsiye edildiği bilgisine bakmak gerekir.

Elektrikli oyuncaklar ise çocuklar için yanma riski taşıyabilir.

Bebek, yeni yürüyen ve 3 yaş grubu çocukları için özellikle dikkat edilmeli, oyun araç gereçlerinin ufak parçaları açıkta bırakılmamalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Sağlık ve güvenlikle ilgili özellikler; Yaşa uygun olarak kullanılmayan oyun araç ve gereçleri özellikle küçük yaştaki çocuklar için sağlık açısından tehlikeli olabilir. Bu nedenle oyun araç gereçlerini satın alırken hangi yaş grubu için tasarlandığı veya tavsiye edildiği bilgisine bakmak gerekir. Elektrikli oyuncaklar ise çocuklar için yanma riski taşıyabilir. Bu yüzden 8 yaş ve altındaki çocuklar için tehlikeli olduklarına dair bir uyarı bulunması gerekir. Oyun araç ve gereçlerinin sağlığa uygun, çocuklara zarar vermeyecek materyallerden yapılması uygun boya kullanılması gerekmektedir. Bebek, yeni yürüyen ve 3 yaş grubu çocukları için özellikle dikkat edilmeli, oyun araç gereçlerinin ufak parçaları (varsa yerinden çıkmış, kopmuş parçalar, düğmeler) açıkta bırakılmamalıdır.  Ortam sağlıklı ve güvenli bir şekilde hazırlanmış olsa dahi özellikle küçük çocuklar uzun süre yalnız bırakılmamalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum