Çocuk Ve Oyun Deneme Sınavı Sorusu #868449

Aşağıdakilerden hangisi Cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan çocuklar için sınıf ve oyun alanları düzenlenirken  hangisi dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir? 


Çocuğu olan annelerin belirli kadın ceza infaz kurumlarında yoğunlaşmaları sağlanarak çocukların gün içinde akranları ile bir arada bulunabilecekleri ve okul öncesi eğitim alabilecekleri sınıflar oluşturulabilir. 

Bu sınıfların, açık ve kapalı oyun mekânlarının oluşturulmasında ve düzenlenmesinde diğer okul öncesi eğitim kurumları için tavsiye edilen kurallar geçerlidir.

Yarı açık kadın cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan çocuklar bahçeye rahatlıkla çıkabilmektedir. Kapalı cezaevlerinde kalan çocukların bahçeye erişimi daha kısıtlı olmaktadır.

0-3 yaş arasında olan ve kreşe devam etmeyen çocukların gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla bir oyun odası oluşturulmalıdır.

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

A, B, C, D şıklarının hepsi  Cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan çocuklar için sınıf ve oyun alanları düzenlenirken  hangisi dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum