Çocuk Ve Oyun Deneme Sınavı Sorusu #450685

Aşağıdakilerden hangisi öğrenme merkezlerinin düzenlenmesi ve planlanmasında dikkate alınması gereken noktalardan biridir?


Öğrenme merkezleri sınıf içerisinde birbiri ile iç içe olmalıdır.

Öğrenme merkezleri öğretmen tarafından kolaylıkla ve her zaman görülebilir olmalıdır.

Duvar kenarında olmayan tüm raflar çocukların göz hizasının üstünde olmalıdır.

Tüm raflar çocukların ulaşamayacağı yükseklikte olmalıdır.

Raflara o merkezde bulunması gereken araç gereçler küçük parçalardan oluşuyorsa şeffaf olmayan bir kutu içinde koyulmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Duvar kenarında olmayan tüm rafların yüksekliği, çocukların göz hizasının altında olmalıdır. Bu hem öğretmenin çocukların güvenliğini sağlaması hem de çocukların ve öğretmenin bütün sınıfı rahatlıkla görebilmesi açısından önemlidir. Çocukların kullanımına yönelik olan tüm raflar çocukların kolayca ulaşabileceği yükseklikte olmalıdır. Raflara o merkezde bulunması gereken araç gereçler küçük parçalardan oluşuyorsa saydam plastik kaplar içinde eğer büyük parçalar ise doğrudan rafların üzerine yerleştirilebilir. Öğrenme merkezleri öğretmen tarafında kolaylıkla ve her zaman görülebilir, belirgin bir şekilde sınırları çizilmiş ve alçak raflar veya merkezde kullanılan mobilyalarla ayrılmış alanlar olarak tasarlanmalıdır. Merkezler sınıf içerisinde birbirinden belirgin bir şekilde ayrılmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum