Çocukları Tanıma Ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #878034

Aşağıdakilerden hangisi portfolyonun özelliklerinden biri değildir?


Seçicidir

    

Özgündür

Dinamiktir

Bireyseldir

Tek kaynaktan veri sağlar


Yanıt Açıklaması:

Seçicidir: Öğrenci ürün dosyası öğrenciye seçme şansı sunar, böylece ürün dosyasını nasıl bir içerik ve nasıl bir yapılandırmayla sunacağına kendisi karar verir.

Özgündür: Öğrenci ürün dosyası, her öğrenci için özgündür.

Dinamiktir: Sadece belirli zamanda yapılan ölçme sonuçlarını değil aynı zamanda süreç içerisinde pek çok noktadan verilerin sunumu portfolyoyu dinamik kılan bir özelliktir. Farklı aşamalardan örneklerin olması süreç içerisindeki gelişimin daha zengin bir biçimde yansıtılmasını sağlar.

Yansıtıcıdır: Öğrenci ürün dosyası, öğrencinin kendi öğrenmelerinin kanıtlarını yansıtmasını sağlayarak, öğrenmelerini gözden geçirme ve ileriki öğrenmeleri için hedef oluşturmasına katkı sağlar.

Bireyseldir: Öğrenci ürün dosyası bireysel seçimlere göre hazırlanmış ve yapılandırılmış bir temelde bireyin öğrenme sürecine ilişkin gelişimini gösterir.

Çok amaçlıdır: Portfolyo ile sadece öğrenci performansı değil aynı zamanda programın etkililiği ve öğretmenin öğretme sürecinin etkililiği de değerlendirilebilir.

Bunun yanı sıra ailelere, diğer okul personeli ve yöneticilerine de iletişim aracı olarak hizmet eder.

Etkileşimlidir: Öğrenen, öğrenci ürün dosyası aracılığı ile öğretmen ve arkadaşlarıyla çalışmalarını paylaşır ve böylece öneri ve rehberlik alır (Özek, 2009; Wade ve Yarbrough,1996; Şaşmaz-Ören, 2014). Syf 149

Çoklu kaynaktan veri sağlar: Hem öğrenci, öğretmen, aile, akranların değerlendirmeleri ve gözlemleri gibi çoklu bakış açısını hem de fotoğraf, çizim, günlükler, video görüntüleri ve sınav evrakları gibi çoklu ürünleri içerir.

Yorumlar
  • 0 Yorum