Çocukları Tanıma Ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #747903

Aşağıdaki şıklardan hangisi Schenk ve Willamson (2005) tarafından sıralanmamıştır?


   Çocukların araştırmadan elde edecekleri yarar ile araştırmadan görecekleri zarar göz önünde bbulundurulmalı ve bir denge kurulmalıdır
 Araştırmaya ilişkin ilerleme planı dikkatle hazırlanarak araştırmanın çocuk ve aile üzerindeki olası etik ve  sonuçları öngörülmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır.

Gerekl önlemler alınamıyorsa, araştırma devam ettirilmemelidir.

raştAraştırma hakkında uzmanlarla etik kurul üyeleriyle görüş alışverişinde bulunumalıdır. Bu görüş alıaalışverişi bilgi toplama sürecinde etik kurallara bağlı kalma ve elde edilen verinin niteliğini geliştirmeye yardımcı olmalıdır.
gg

Çocuklarla kültür ve eğitim seviyeleri hakkında aileleriyle görüşülmelidir.


Yanıt Açıklaması:
 Araştırma süresince dkkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar Schenk ve Wllamson (2005) tarfından şöyle sıralanmaktadır:Çocukların araştırmadan elde edecekleri yarar ile araştırmadan görecekleri zarar göz önünde bbulundurulmalı ve bir denge kurulmalıdır,Araştırmaya ilişkin ilerleme planı dikkatle hazırlanarak araştırmanın çocuk ve aile üzerindeki olası etik ve  sonuçları öngörülmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır,Gerekl önlemler alınamıyorsa, araştırma devam ettirilmemelidir,Araştırma hakkında uzmanlarla etik kurul üyeleriyle görüş alışverişinde bulunumalıdır. Bu görüş alıaalışverişi bilgi toplama sürecinde etik kurallara bağlı kalma ve elde edilen verinin niteliğini geliştirmeye yardımcı olmalıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum