Çocukları Tanıma Ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #897027

Erken çocukluk için değerlendirme profillerinde değerlendirilen unsurlarla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


İçeriklerine ve alanlarına göre etkinliklerin çeşitliliği müfredattır. 

Materyallerin ulaşılabilirliği, çocukların bağımsız hareket etmesine olanak tanıyan boş alanların olması öğrenme ortamıdır. 

Öğretmenin sınıf yönetimi ve çocuklarla olumlu etkileşimi bireyselleştirmedir. 

Değerlendirme aracılığıyla bireysel öğrenme deneyimlerinin desteklenmesi, özel gereksinimli çocuklar için planlamaların yapılması etkileşimdir. 

Öğrenmeyi sağlayan farklı tekniklerin kullanılması, çocukların sınıf ortamında değerlendirilmesi etkileşimdir. 


Yanıt Açıklaması:

B şıkkı doğrudur. Erken Çocukluk İçin Değerlendirme Profilleri şunlardır:

Erken Çocukluk İçin Değerlendirme Profilleri, bir bütün olarak okul öncesi eğitim ortamını değerlendirme olanağı sağlayan gözleme dayalı bir kontrol listesidir. Bu ölçme aracında değerlendirilen unsurlar şunlardır: • Öğrenme ortamı: Materyallerin ulaşılabilirliği, çocukların bağımsız hareket etmesine olanak tanıyan boş alanların olması, • Programlama: İçeriklerine ve alanlarına göre etkinliklerin çeşitliliği, • Müfredat: Öğrenmeyi sağlayan farklı tekniklerin kullanılması, çocukların sınıf ortamında değerlendirilmesi, çocukların kendi öğrenme süreçlerini yönlendirebilmelerine olanak sağlanması, öğretmenin öğrenme sürecindeki rolü, • Etkileşim: Öğretmenin sınıf yönetimi ve çocuklarla olumlu etkileşimi, • Bireyselleştirme: Değerlendirme aracılığıyla bireysel öğrenme deneyimlerinin desteklenmesi, özel gereksinimli çocuklar için planlamaların yapılması. 

Yorumlar
  • 0 Yorum