Çocukları Tanıma Ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #896659

Program değerlendirme yaklaşımları ve modelleriyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Programın, program geliştirme esasına uygunluğunun değerlendirilmesi, öğretim programının tasarımını değerlendirmedir. 

Çocuğun elde ettiği başarıya bakılarak yapılan değerlendirme, ürünü değerlendirmedir. 

Kazanıma bakmanın yanında elde edilen öğrenmenin niteliğinin, bazı olumsuz öğrenmelerin nedenlerinin araştırıldığı değerlendirme, kurucu değerlendirmedir. 

Öğrenme-öğretme ortamının değişkenlerinin incelenmesi, öğrenim çıktılarının değerlendirilmesidir. 

Ürün olarak davranışın yanı sıra bu ürünü etkileyen diğer etmenleri de değerlendirmeyi esas alan değerlendirme, davranış değerlendirmedir. 


Yanıt Açıklaması:

A şıkkı doğrudur. Öğretim programının tasarımını değerlendirme: Programın, program geliştirme esasına uygunluğunun değerlendirilmesidir. • Ortamı değerlendirme: Öğrenme-öğretme ortamının değişkenlerinin incelenmesidir. • Başarıyı değerlendirme: Çocuğun elde ettiği başarıya bakılarak yapılan değerlendirmedir. • Kazanımı değerlendirme: Programın başındaki düzey ile program sonucunda gelinen düzey arasındaki farka bakılarak yapılan değerlendirmedir. • Öğrenmeyi değerlendirme: Kazanıma bakmanın yanında elde edilen öğrenmenin niteliğinin, bazı olumsuz öğrenmelerin nedenlerinin araştırıldığı bir değerlendirmedir. • Ürünü değerlendirme: Ürün olarak davranışın yanı sıra bu ürünü etkileyen diğer etmenleri de (öğretmenler, yöneticiler, araç-gereç vb.) değerlendirmeyi esas alan değerlendirmedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum