Çocukları Tanıma Ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #883327

Aşağıdakilerden hangisi portfolyonun ana bölümünde yer almaz?


Öz seçim formu

Öz değerlendirme formu

Akran değerlendirme formu

Grup değerlendirme formu

Katılım formu


Yanıt Açıklaması:

Ana Bölüm: Öğrencinin çalışmalarının ve veli, öğretmen, öğrencinin değerlendirme amaçlı kullanabileceği ölçme araçlarının bulunduğu bölümdür.

  1. Öz seçim formu: Öğrencinin dosyasında yer verdiği çalışmaların neden seçildiğini ve çalışmada izleyeceği yolu anlatmak amacıyla doldurduğu formdur. Bu form ile öğrencinin planlı bir biçimde çalışmalarını gerçekleştirmesine katkı sağlanır.
  2. Öğrenci çalışmaları: Öğrencinin kendi tercihi ile seçtiği proje, ödev, performans görevlerinin tümüdür. Bu çalışmalar portfolyonun amaçlarına göre seçilir.
  3. Öz değerlendirme formu: Öğrencinin yaptığı çalışmadaki performansını değerlendirdiği formdur. Önceden belirlenen ölçütlerin karşılanma düzeyini öğrenci gözüyle ortaya koymada kullanılır.
  4. Akran değerlendirme formu: Öğrencinin yaptığı çalışmadaki performansını değerlendirdiği formdur. Önceden belirlenen ölçütlerin karşılanma düzeyini öğrenci gözüyle ortay koymada kullanılır.
  5. Grup değerlendirme formu: Öğrencilerin grup olarak gerçekleştirdiği çalışmaları değerlendirmek amacıyla kullanılan formdur. Bireysel olarak her bir öğrencinin grup çalışmasına ilişkin görüşleri toplanır. Bu form kullanılırken öğrenciler adil olmayı ve grup çalışmasına kendisinin ne kadar katkı sağladığını da öğrenme olanağı bulur. 
Yorumlar
  • 0 Yorum