Çocukta Sanat Eğitimi Ve Yaratıcılık Deneme Sınavı Sorusu #478398

I. Plastik sanatlar alanında verilecek eğitim-öğretimin ilk adımıdır.

II. Kişi tasarladıklarıyla gerçek dünya arasındaki ilişkileri, birlesen ve ayrılan noktaları analiz edebilir, yeni bir senteze ulaşabilir.

III. Resimler iki boyutlu bir yüzey üzerinde belli ilkeler çerçevesinde, çizgi, ışık-gölge, renk, biçim, doku gibi tasarımın temel elemanlarının tasarımından, düzenlenmesinden oluşur.

IV. Bir sanat yapıtı birçok bileşenden oluşur ve tüm bu bileşenler görsel dilin temel öğelerini oluştururlar.

Tasarıma dair yukarıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Yalnız IV

 

I ve II

 

II ve III

 

I ve III

 

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Tasarım, plastik sanatlar alanında verilecek eğitim-öğretimin ilk adımıdır ve her aşaması bu tasarlama gücüne dayanır. İçinde yaşadığımız gerçek dünyanın varlıklarını gözümüzün önüne getirebildiğimiz kadar düşünebilir, tasarlayabildiğimiz kadar yeniden biçimlendirebiliriz. Kişi tasarladıklarıyla gerçek dünya arasındaki ilişkileri, birlesen ve ayrılan noktaları analiz edebilir, yeni bir senteze ulaşabilir. Her sanat dalı kendisini orta-ya koyan özelliklerle, kendine özgü diliyle tanınır ve kendisini bu dille ifade eder. Resim sanatı da kendisini görsel dil ile ifade eder. Resimler iki boyutlu bir yüzey üzerinde belli ilkeler çerçevesinde, çizgi, ışık-gölge, renk, biçim, doku gibi tasarımın temel elemanlarının tasarımından, düzenlenmesinden oluşur. Bir sanat yapıtı birçok bileşenden oluşur ve tüm bu bileşenler görsel dilin temel öğelerini oluştururlar. Aynı zamanda duygu, düşünce ve heyecanların biçimlendirilerek başkalarına anlatma, açıklama araçlarıdır. Doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum