Coğrafi Bilgi Sistemleri İçin Temel Matematik Deneme Sınavı Sorusu #590486

Bulanık mantığı ikili mantıktan (Aristo Mantığı) ayıran en temel fark, aşağıdakilerden hangisi ile en doğru biçimde özetlenebilir?


Bulanık mantık insana özgü durumları yorumlamada ikili mantıklıkta yer almayan ara durumları da hesaba katacak matematiksel araçlara sahiptir.

Bulanık mantık  ikili mantığın aksine insan sezgi ve deneyimlerini matematiksel olarak modelleyebilir ve bu modeller ikili mantıktan daha fazla karmaşıklık içerir.  

Bulanık mantığın matematiksel araçlarını kullanmak ikili mantıkdakinden daha kolay olmakla birlikte ikili mantık gibi matematiksel modellere ihtiyaç duyar.

Bulanık mantık matematiksel olarak doğrusal yapıları modellemede kullanılabilirken ikili mantık gibi daha karmaşık yapıların modellenmesine de izin verir.

İkili mantık ya doğrudur ya da yanlıştır ancak bulanık mantık için doğru ya da yanlış yoktur.


Yanıt Açıklaması:

Şıklarda belirtilen farklar en temel fark A şıkkında belirtilmektedir. B şıkkında belirtildiği gibi bulanık mantık ikili mantığa göre her zaman daha fazla karmaşık değildir.  C şıkkında belirtildiği gibi bulanık mantık matematiksel modellere ihtiyaç durmayabilir. D şıkkındaki kabul kesinlikle yanlıştır çünkü bulanık mantık doğrusal değildir  ve ikili mantıkta karmaşık modellere uygun değildir. E şıkkı genel olarak doğrudur ancak tam olarak farkı betimlememektedir. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum