Çoklu Engellilerin Bakım ve Rehabilitasyonu Deneme Sınavı Sorusu #1287126

Aşağıda verilen kapsamlı değerlendirme araçlarından hangisi erken çocukluk dönemindeki çocuklara yönelik olarak geliştirilmemiştir?


Callier- Azusa Ölçegi- G Baskısı

Carolina Müfredatı

İletişim Matrisi

Hawaii Öğrenme Profili

INSITE Gelişimsel Kontrol Listesi


Yanıt Açıklaması:

Callier- Azusa Ölçegi- G Baskısı: 1972 yılında güncellenmiş olan Callier- AzusaG kapsamlı bir gelişimsel ölçektir. Bu ölçek özellikle hem görme hem de işitme engeline sahip olan ya da ağır ve çoklu yetersizliğe sahip çocuklar için geliştirilmiştir.

Carolina Müfredatı: 2007 yılında güncellenmiş olan Özel Gereksinimli Bebekler ve Küçük Çocuklar İçin Carolina Müfredatı, gelişimsel bir değerlendirmeyi içeren kapsamlı bir müfredattır.

İletişim Matrisi: 2004 yılında güncellenmiş olan İletişim Matrisi, gelişimin erken basamaklarında bulunan bireylerin ifade edici dil becerilerini değerlendirmek için tasarlanmıştır. Sembolik öncesi ve alternatif iletişim gibi her türlü iletişim şekliyle uyumlu olan bu araç hem işitme hem de görme engeli olan çocuklar için çok uygundur.

Hawaii Erken Öğrenme Profili: Doğumdan 3 yaşa kadar ve 3-6 yaş arası olmak üzere iki versiyonu bulunan Hawaii Erken Öğrenme Profili kapsamlı bir gelişimsel temelli değerlendirme sağlamaktadır.

INSITE Gelişimsel Kontrol Listesi: 0- 2 yaş ile 0- 6 yaş aralığındaki çocuklar için iki farklı versiyonu bulunan INSITE; kaba motor, ince motor, sosyal, duygusal, kişisel gelişim ve biliş, iletişim, görme, işitme ve dokunma gelişimini içeren kapsamlı bir gelişim ölçeğidir.  

Yorumlar
  • 0 Yorum