Çoklu Engellilerin Bakım ve Rehabilitasyonu Deneme Sınavı Sorusu #1144270

I- öğrenci, beceri listelerinin olduğu formlar ile değerlendirilir

II- aile ile görüşme yapılarak, öğrencinin hangi becerileri ne düzeyde gerçekleştirdiği ve ailenin çocuğunun öncelikle hangi becerileri kazanmasını istediğiyle ilgili bilgi toplanır

III- öğrencinin zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği ortamların özellikleri ve öğrencinin bu ortamlarda günümüzde ve gelecekte ne tür becerilere sahip olması gerektiği saptanır

Öğrenci için öncelikli becerilerin, yani işlevsel becerilerin belirlenmesi için yukarıda yer alan öncelikli adımlar aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru sıralamada verilmiştir? 


I-II-III

I-III-II

II-I-III

II-III-I

III-II-I


Yanıt Açıklaması:

Öğretilecek becerilerin seçiminde becerinin öğrenci ve ailesi açısından işlevsel olması oldukça önemlidir. Öğrenci için öncelikli becerilerin, yani işlevsel becerilerin belirlenmesi için aşağıdaki adımlar izlenir :

• Öncelikle öğrenci, beceri listelerinin olduğu formlar ile değerlendirilir. Bu formlar kaba değerlendirme formları, gelişim envanterleri ve akademik beceriler için ders programlarında yer alan kazanımlar olabilir. Değerlendirmede öğrencinin fiziksel, bilişsel alanlar ve dil, iletişim gibi tüm gelişim alanlarındaki durumu incelenir.

• Daha sonra aile ile görüşme yapılarak, öğrencinin hangi becerileri ne düzeyde gerçekleştirdiği ve ailenin çocuğunun öncelikle hangi becerileri kazanmasını istediğiyle ilgili bilgi toplanır.

• Ayrıca öğrencinin zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği ortamların özellikleri ve öğrencinin bu ortamlarda günümüzde ve gelecekte ne tür becerilere sahip olması gerektiği saptanır.

Yorumlar
  • 0 Yorum