Davranış Bilimleri 2 Deneme Sınavı Sorusu #400149

Kelly’nin yaklaşımına göre bireyler, tıpkı bir bilim adamı gibi yaşamlarına ilişkin geliştirdikleri hipotezler geliştirir ve sınarlar. Tutarlı olan varsayımları kullanmaya devam ederken, tutarsız olanları siler ve yenisini geliştirirler.
Buna göre hangisi, Kelly’nin yaklaşımını destekleyen bir örnektir?


Bencil ve çıkarcı olarak bildiğimiz arkadaşımızın bu yönde davranışlarını gördüğümüzde  bu görüşümüzü kendisiyle paylaşırız.

Bencil ve çıkarcı olarak bildiğimiz arkadaşımızın bu yönde davranışlarını gördüğümüzde  bu görüşümüzü değiştiririz.

Bencil ve çıkarcı olarak bildiğimiz arkadaşımızın bu yönde davranışlarını gördüğümüzde  bu görüşümüzü tutmaya devam ederiz.

Bencil ve çıkarcı olarak bildiğimiz arkadaşımızın bu yönde davranışlarını gördüğümüzde  bu görüşümüzü başkalarına da anlatırız.

Bencil ve çıkarcı olarak bildiğimiz arkadaşımızın bu yönde davranışlarını gördüğümüzde yeni bir görüş geliştiririz.


Yanıt Açıklaması:

Kelly’nin yaklaşımına göre bireyler, tıpkı bir bilim adamı gibi yaşamlarına ilişkin geliştirdikleri hipotezler geliştirir ve sınarlar. Tutarlı olan varsayımları kullanmaya devam ederken, tutarsız olanları siler ve yenisini geliştirirler. Bunu yapmalarındaki amaç belirsizliği azaltmak ve geleceğe ilişkin kestirimlerde bulunmaktır. Örneğin, arkadaşımızın bencil ve çıkarcı olduğuna ilişkin bir hipotezimiz vardır. Arkadaşımızın davranışlarını gözlemler, ona dair bilgiler toplamaya devam ederiz. Eğer elde ettiğimiz bilgiler onun bencil ve çıkarcı olduğunu destekliyorsa, ona dair bu hipotezimizi tutmaya devam ederiz. Aksi durumda ise bu hipotezimizi siler ve yenisini geliştiririz. 

Yorumlar
  • 0 Yorum