Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #343327

Postmodernist düşünürler, klasik düşünürlerin benimsemiş olduğu, tarihin bir şekli olduğu ve ilerlemeye doğru gittiği düşüncelerinin artık geçersiz olduğuna inanmaktadırlar. Kapsayıcı büyük anlatılar artık mümkün değildir. Yaşamakta olduğumuz dünya, Marx’ın söylediği gibi sosyalist aşamaya ulaşmış bir dünya değildir. Bunun aksine medyanın egemen olduğu ve bizi geçmişimizin dışına çıkaran bir dünya söz konusudur.Verilen bilgiler doğrultusunda çağdaş dünyada sosyolojinin hangi doğrultuda çalışması en uygun olur?


Klasik kuramlar yerine çağdaş dünyanın sorunlarına yönelik çözüm arayan kuramlar geliştirilmeli ve özellikle elektronik medya ile şekillenen toplumsal koşullar üzerine odaklanılmalıdır.
Mevcut kuramların geçerliliği korunmalı ve bunlara bir takım ilaveler yapılmalıdır.
Sosyolojinin ortaya çıkışındaki eksiklikler kapatılmalıdır.
Çağdaş sosyologlar ile ilk dönem sosyologları ve modern dönem sosyologları arasındaki düşünce farklıkları ortadan kaldırılmalı ve ortak bir noktada buluşulmalıdır.
Karl Marx'ın ortaya attığı Çatışmacı Kuram'ın çağdaş dünyada tamamen reddedilmesi gerekmektedir.

Yanıt Açıklaması: Günümüzde artan bir hızla yaşanan toplumsal dönüşümlerin kaynağı olan küreselleşme ve modernizm sonrası düşünceler sosyolojiyi biçimlendirmektedir. Modern dönemin kapsayıcı büyük kuramları yerine yaşanılan sorunların çözümüne yönelik ve özellikle elektronik medya ile şekillenen toplumsal koşullar üzerine odaklanılmaktadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum