Depolama Ve Envanter Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #831157

Aşağıdakilerden hangisi "ciro" teriminin açıklamasıdır?


Müşterilerin bedelini üstlenmeye razı oldukları; ürünün biçimi, üretim fonksiyonu ve/veya hizmet düzeyini değiştiren veya iyileştiren tüm faaliyetlerdir.

Üretilen ürünün miktarı arttıkça birim maliyeti düşürse ortaya çıkan ekonomi tipidir.

Birden fazla çeşitte ürün bir arada üretildiklerinde ayrı ayrı üretilmelerinden daha ucuza mal oluyorlarsa ortaya çıkan ekonomi tipidir.

Taşınır değerlerin veya ticari malların rehine konulması karşılığı alınan kısa vadeli banka kredisidir.

Bir ticaret senedinin alacaklı tarafından arkasına gereken yazının yazılıp imza edilerek üçüncü bir kişiye devredilmesidir.


Yanıt Açıklaması:

Bir ticaret senedinin alacaklı tarafından arkasına gereken yazının yazılıp imza edilerek üçüncü bir kişiye devredilmesine ciro denir.

Lombard kredisi /işlemi, taşınır değerlerin veya ticari malların rehine konulması karşılığı alınan kısa vadeli banka kredisidir.

Katma değer faaliyetleri (Değer katan faaliyetler), müşterilerin bedelini üstlenmeye razı oldukları; ürünün biçimi, üretim fonksiyonu ve/veya hizmet düzeyini değiştiren veya iyileştiren tüm faaliyetlerdir.

Üretilen ürünün miktarı arttıkça birim maliyeti düşüyorsa ölçek ekonomisi, birden fazla çeşitte ürün bir arada üretildiklerinde ayrı ayrı üretilmelerinden daha ucuza mal oluyorlarsa çeşit ekonomisi ortaya çıkar.

Yorumlar
  • 0 Yorum