Depolama Ve Envanter Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #831107

Aşağıdakilerden hangisi "Özel Antrepolar"a ait bir depolama tipidir?


İşleticisi ve kullanıcısı aynı kişi olan ve antrepoya alınan eşyadan bu kişinin sorumlu olduğu antrepo tipidir

İşleticisinin, stok kayıtlarını tuttuğu ve antrepoya konulan eşyada herhangi bir noksanlık olması halinde gümrük vergilerini ödemekten sorumlu olduğu antrepo tipidir.

Antrepoya konulan eşyadan, kullanıcının sorumlu olduğu, antrepo beyannamesini kullanıcının verdiği antrepo tipidir.

Antrepo işleticisinin sorumluluğunun sınırlı olduğu antrepo tipidir. Antrepo işleticisi sadece antrepoyu kiralar. Antrepo stok kayıtları tutulmadığından, beyanname ve belgeler gümrük kontrolüne esas teşkil eder.

Gümrük idarelerince işletilen antrepo tipidir.


Yanıt Açıklaması:

Özel antrepolar: • C tipi antrepo, işleticisi ve kullanıcısı aynı kişi olan ve antrepoya alınan eşyadan bu kişinin sorumlu olduğu özel antrepo tipidir. • D tipi antrepo, işleticisi ve kullanıcının aynı kişi olduğu, özel antrepo tipidir. • E tipi antrepo, işleticisi ve kullanıcısının aynı kişi olduğu, izin hak sahibinin depolama yerinin antrepo addedildiği veya depolama yeri olmazsa dahi eşyaya antrepo rejimi hükümlerini uygulandığı özel antrepo tipidir. Gümrüksüz satış mağazaları, C tipi özel özel antrepo sayılan tesislerdir

Genel antrepolar: • A tipi antrepo, işleticisinin, stok kayıtlarını tuttuğu ve antrepoya konulan eşyada herhangi bir noksanlık olması halinde gümrük vergilerini ödemekten sorumlu olduğu genel antrepo tipidir. • B tipi antrepo, antrepoya konulan eşyadan, kullanıcının sorumlu olduğu, antrepo beyannamesini kullanıcının verdiği genel antrepo tipidir. Antrepo işleticisinin sorumluluğu sınırlıdır. Antrepo işleticisi sadece antrepoyu kiralar. Antrepo stok kayıtları tutulmadığından, beyanname ve belgeler gümrük kontrolüne esas teşkil eder. • F tipi antrepo, gümrük idarelerince işletilen genel antrepo tipidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum