Depolama Ve Envanter Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #831122

Aşağıdakilerden hangisi Genel Depoların Kiralanmasının bir faydasıdır?


Depolama işlemlerinin daha iyi kontrol edilebilmesi, depolama faaliyetlerinin etkinliğini ve etkililiğini artırarak yüksek hizmet kalitesi elde edilmesini kolaylaştırabilir

Depo binası veya arazisi, ilerideki zamanlarda imalat tesisi gibi yerlere dönüştürülerek, farklı amaçlar için de kullanılabilir.

Depo alanı; satış ofisi, özel araç filosu, trafik bölümü ya da satın alma bölümü gibi işletmedeki diğer bölümler için bir altyapı oluşturabilir.

İmalatçıların mevsimsel stoklarını tuttuğu dönemleri dikkate alarak, mevcut depo kapasitesinin en etkin ve etkili şekilde kullanımını ve yıl içinde depo doluluk oranının düzgün dağılmasını sağlamaya çalışmalarıdır.

Tıbbi ürünler ve bazı kimyasallar gibi ürünlerin stoklandığı depolarda, belirli niteliklere sahip personelin çalışması ve özel donanımların kullanılması gerekebilir bu firma için bir sorun teşkil etmez.


Yanıt Açıklaması:

Mülkiyet Sahibi Olarak Depolama Mülkiyet sahibi olarak depolama, üretim yapan ve hizmet sağlayan işletmenin kendi özel deposuna sahip olarak tüm depolama faaliyetlerini kendisinin yürütmesidir. Bir işletme için çok büyük bir yatırım demek olan bu alternatifin avantajları şu şekilde sıralanabilir: • Uzun dönemde, depo kullanım oranı yüksek olan işletmeler için, depo sahibi olmak kiralamaktan daha ucuza gelebilir. • Depolama işlemlerinin daha iyi kontrol edilebilmesi, depolama faaliyetlerinin etkinliğini ve etkililiğini artırarak yüksek hizmet kalitesi elde edilmesini kolaylaştırabilir. • Tıbbi ürünler ve bazı kimyasallar gibi ürünlerin stoklandığı depolarda, belirli niteliklere sahip personelin çalışması ve özel donanımların kullanılması gerekebilir. Bu durumda, işletmenin kendi deposuna sahip olması tek pratik seçenek olabilir. • Ticari bir gayrimenkul sahibi olmanın getireceği tüm fırsatlardan yararlanılabilir. • Depo binası veya arazisi, ilerideki zamanlarda imalat tesisi gibi yerlere dönüştürülerek, farklı amaçlar için de kullanılabilir. • Depo alanı; satış ofisi, özel araç filosu, trafik bölümü ya da satın alma bölümü gibi işletmedeki diğer bölümler için bir altyapı oluşturabilir.

Genel Depoların Kiralanması Genel depoları tercih etmenin sağladığı başlıca üç avantaj aşağıdaki gibi sıralanabilir: • Hizmet alan işletmeyi, sabit yatırım maliyetine katlanmaktan kurtarır. Depo kurmak için yeterli sermayesi olmayan ya da sermayesini başka alanlarda değerlendirmek isteyen işletmeler için, genel depoların kiralanması büyük bir avantajdır. Genel depoların maliyetleri, sağladıkları hizmetlerle orantılı olarak değişir. • Kısa dönemde depolama maliyetleri, özel depolara kıyasla daha düşüktür. Genel depoları işleten işletmeler çok sayıda müşteriye hizmet sunduklarından, yaptıkları harcama giderlerini müşterileri arasında dağıtmakta, böylece maliyetleri özel depo sahibi işletmelerden daha aşağıda tutabilmektedir. Depolama maliyetinin daha düşük olabilmesinin bir diğer sebebi de, depo işletmecilerinin farklı imalatçıların mevsimsel stoklarını tuttuğu dönemleri dikkate alarak,mevcut depo kapasitesinin en etkin ve etkili şekilde kullanımını ve yıl içinde depo doluluk oranının düzgün dağılmasını sağlamaya çalışmalarıdır. • Hizmet alan işletmeye, depolama yerinin seçimi ile ilgili esneklik sağlar. Genel depolar, genellikle kısa dönemler için kiralandığından, pazar değiştikçe daha uygun konumdaki bir başka depo ile anlaşma yapılabilir

Yorumlar
  • 0 Yorum