Depolama Ve Envanter Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #833352

  1. Kısa dönemde depolama maliyetleri, genel depolara kıyasla daha düşüktür.
  2. Ticari bir gayrimenkul sahibi olmanın getireceği tüm fırsatlardan yararlanılabilir.
  3. Depo binası veya arazisi, ilerleyen zamanlarda farklı amaçlar için de kullanılabilir.
  4. İşletmeyi, sabit yatırım maliyetine katlanmaktan kurtarır ve genel maliyetlerinin düşmesini sağlar.

Mülkiyet sahibi olarak depolama, üretim yapan ve hizmet sağlayan işletmenin kendi özel deposuna sahip olarak tüm depolama faaliyetlerini kendisinin yürütmesidir. Bir işletme için çok büyük bir yatırım demek olan bu alternatifin avantajları arasında yukarıda yer alan ifadelerden hangileri yer alır?


I ve IV

I, II ve III

II ve III

Yalnız IV

II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Mülkiyet sahibi olarak depolama, üretim yapan ve hizmet sağlayan işletmenin kendi özel deposuna sahip olarak tüm depolama faaliyetlerini kendisinin yürütmesidir. Bir işletme için çok büyük bir yatırım demek olan bu alternatifin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

Uzun dönemde, depo kullanım oranı yüksek olan işletmeler için, depo sahibi olmak kiralamaktan daha ucuza gelebilir.

Depolama işlemlerinin daha iyi kontrol edilebilmesi, depolama faaliyetlerinin etkinliğini ve etkililiğini artırarak yüksek hizmet kalitesi elde edilmesini kolaylaştırabilir.

Tıbbi ürünler ve bazı kimyasallar gibi ürünlerin stoklandığı depolarda, belirli niteliklere sahip personelin çalışması ve özel donanımların kullanılması gerekebilir. Bu durumda, işletmenin kendi deposuna sahip olması tek pratik seçenek olabilir.

Ticari bir gayrimenkul sahibi olmanın getireceği tüm fırsatlardan yararlanılabilir.

Depo binası veya arazisi, ilerideki zamanlarda imalat tesisi gibi yerlere dönüştürülerek, farklı amaçlar için de kullanılabilir.

Depo alanı; satış ofisi, özel araç filosu, trafik bölümü ya da satın alma bölümü gibi işletmedeki diğer bölümler için bir altyapı oluşturabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum