Depolama Ve Envanter Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #856162

1. İşletme depolarında ürünler, dağıtım merkezlerine göre çok daha kısa süreler için stoklanmaktadır.

2. Bir işletme deposunun ana fonksiyonu; ham madde, yarı mamul veya bitmiş ürünlerin, üretim sürecinde kullanılması ve/veya dağıtım öncesinde hazır olması amacıyla stoklanmasıdır.

3. İşletme depolarında ürün çeşidi ve sayısı fazla, stok devir hızı yüksektir.

Yukarıda verilen işletme depolarıyla ilgili bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

Yalnız 2

Yalnız 3

1 ve 2

2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Depolar, genel işleyiş ve niteliklerine göre, işletme depoları ve dağıtım merkezleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu iki terim çoğu kez birbiri yerine kullanılabilse de, özellikle stoklama süresinin uzunluğu yönüyle depolar farklılaşmaktadır. İşletme depolarında (veya üretim depoları) ürünler tesiste uzun süre kalırken dağıtım merkezlerinde (veya dağıtım depoları)ürünler çok daha kısa süreler için stoklanmaktadır. Bir işletme deposunun ana fonksiyonu; ham madde, yarı mamul veya bitmiş ürünlerin,
üretim sürecinde kullanılması ve/veya dağıtım öncesinde hazır olması amacıyla stoklanmasıdır. Depolar ürünlerin saklanması için kullanıldığından ürünlerin giriş ve çıkış hareketleri minimum düzeyde, stok devir hızı ise düşüktür. Tesisteki ürünlerin en ekonomik ve etkili yöntemlerle stoklanmasına, müşteri teslimatları karşılanırken depo işlemlerinden kaynaklanan maliyetlerin enküçüklenmesine odaklanılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum