Devlet Bütçesi Deneme Sınavı Sorusu #1343452

Amerika'da federal hükümetin tarihinde ilk defa örgütsel yapısının ayrıntılı olarak incelendiği ve ilk kez, hükümet harcamalarının niteliği hakkında ayrıntılı bilgilerin toplandığı belge ya da belgeler aşağıdakilerden hangisidir?


Bağımsızlık Bildirgesi

Muhtelif Sivil Tahsisat Yasası ve Ulusal Bütçe İhtiyacı Komisyonu raporu

İnsan ve Vatandaş Hakları Bildirgesi

Büyük Özgürlük Şartı ve Haklar Bildirgesi

1876 ve 1924 Anayasası


Yanıt Açıklaması:

04.03.1909’da Muhtelif Sivil Tahsisat Yasası’nda yapılan bir değişiklik ile ödeneklerin gelirleri aşması halinde Hazine Sekreterinin, ödeneklerin nasıl azaltılabileceği veya ek vergi tahsilatının nasıl yapılacağı konusunda derhal Komisyon’a tavsiyede bulunması şartı getirilmiştir.

17 Ocak 1912’de, Başkan Taft Kongreye Hükümet Hizmetlerinde Ekonomi ve Verimlilik konusunda bir mesaj gönderdi. 27 Haziran 1912’de ise Ulusal Bütçe İhtiyacı Komisyonu raporu yayınlandı.

Bu iki belge, federal hükümetteki bütçe sisteminin geliştirilmesinde ve yönetim prosedürlerinin iyileştirilmesinde büyük öneme sahiptiler. Bu, federal hükümetin tarihinde ilk defa örgütsel yapısının ayrıntılı olarak incelendiği ve ilk kez, hükümet harcamalarının niteliği hakkında ayrıntılı bilgilerin toplandığı ilk zaman olmuştur.

Yorumlar
  • 0 Yorum