Din Psikolojisi Deneme Sınavı Sorusu #579261

Bazı araştırmacılar tarafından, kadınların erkeklere göre daha dindar olmalarını açıklayan birtakım görüşler bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu görüşlerden biri değildir?


Kadınlara has bazı kişilik özellikleri onları dindar olmaya yöneltmektedir.

Ataerkil toplumsal cinsiyet anlayışı, kızların ve erkeklerin yetiştirilme biçimlerini farklılaştırmaktadır.

Kadınlar, etkilenmeye ve ikna edilebilirliğe daha açık bir tabiattadır.

Kadının iş hayatında yer alıp almamasına, yani çalışıp çalışmamasına göre dindarlık düzeyinin farklılaştığı sonucu yanlıştır.

Mahrumiyet-telafi görüşüne göre kadınların engellenmişlik duygusu, onları telâfi mekanizması işlevi gören dine yönlendirebilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Bazı araştırmacılar tarafından, kadınların erkeklere göre daha dindar olmalarını açıklayan bazı görüşler dile getirilmiştir. Bunlar yedi madde altında toplanmıştır. İlki günahkârlık duygusuyla ilişkilidir. Diğeri kadınlara has bazı kişilik özellikleri onları dindar olmaya yöneltmektedir. Bir diğeri ataerkil toplumsal cinsiyet anlayışı, kızların ve erkeklerin yetiştirilme biçimlerini farklılaştırmaktadır. Kadınlar, etkilenmeye ve ikna edilebilirliğe daha açık bir tabiattadır. Mahrumiyet-telafi görüşüne göre kadınların engellenmişlik duygusu, onları telâfi mekanizması işlevi gören dine yönlendirebilmektedir. Ancak kadınların iş hayatında yer alıp almamaları onların dindarlık düzeyini farklılaştırmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum