Din Psikolojisi Deneme Sınavı Sorusu #727162

Yaşlılık dönemindeki din anlayışına ilişkin aşağıdakilerden hangileri doğrudur?

I.Din ve maneviyat,  fiziksel, ruhsal, sağlık ve diğer problemlerle başa çıkma ihtimalini yükseltmektedir.

II. Yaşlılık döneminde dua, ibadet ve dinî uygulamalar, geçmişi onarma ve telafi etme çabasıdır.

III. İnsanın ölümü kendine yakın hissetmesi ve kendine acı ve ıstırap veren hayat olayları ile karşı karşıya kalması, o kimseyi dine ve dinin sağladığı anlam arayışına itmektedir.

IV. Yaş ilerledikçe insanların dine karşı daha olumlu tutum ve davranışlar içine girilmektedir.


I ve II

I ve III

II ve III

III ve IV

Hepsi


Yanıt Açıklaması:
  • Yaşlılık döneminde din, en önemli psiko-sosyal uyum faktörlerinden birisidir. Bu konuda yapılan araştırmaların geneline bakıldığında, yaşlılık döneminde din ve maneviyatın fiziksel, ruhsal, sağlık ve diğer problemlerle başa çıkma ihtimalini yükselttiği görülmektedir.
  • Yaşlılık döneminde dua, ibadet ve dinî uygulamanın sıklık ve sürekliliğindeki artış, bazı araştırmacılarca geçmişi onarma ve telafi etme çabası olarak yorumlanmaktadır.
  • Hangi dönemde olursa olsun, insanın ölümü kendine yakın hissetmesi ve kendine acı ve ıstırap veren hayat olayları ile karşı karşıya kalması, o kimseyi dine ve dinin sağladığı anlam arayışına yakın bir duruma getirebilmektedir.
  • Ülkemizde konu ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda ise genel olarak yaş ilerledikçe insanların dine karşı daha olumlu tutum ve davranışlar içine girdiği tespit edilmiştir.
Yorumlar
  • 0 Yorum