Din Psikolojisi Deneme Sınavı Sorusu #1113590

Duanın etkileri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?


Dua ahlâk ve karaktere de etki ederek bir içe dönüş, kendine dönüş sağlar.

Dua insanın kötümser ve karamsar duygularını hakim kılar.

Dua aynı zamanda insana çalışma ve başarma gücü verir zorluklarla baş etmesini sağlar.

Dua etmek kişinin yalnız olmadığını hissettirir.

Dua bireyde sükûnet ve huzur oluşturur, sinirlerini yatıştırır.


Yanıt Açıklaması:

Duanın Etkileri ;

Dua bireyde sükûnet ve huzur oluşturur, sinirlerini yatıştırır.

Sıkıntılı ve gergin durumda ise onda hafiflik ve rahatlık meydana getirir. Duanın en önemli yararı, kişinin yalnız olmadığını hissetmesidir.

Dua ve ibadetle Allah’a sığınan ve bu dünyada yalnız olmadığını bilen insan, çağımızda en çok rastlanan bir hastalık olan depresyonun oluşturduğu gerginlik, karamsarlık, endişe hali, dalgınlık, unutkanlık ve yoğunlaşma güçlüğünden büyük oranda korunur.

Dua aynı zamanda insana çalışma ve başarma gücü verir. Zorluklarla, güçlüklerle baş etme, mücadele etme, yılmama, dayanma, sabretme gücü kazandırır.

Dua insanın ümitvar olmasını sağlar, ondaki karamsar ve kötümser duyguları giderir, onu iyimser kılar. Ümitsizlik insanın ruhunu karartan, onun gücünü ve aktivitesini azaltan, onu yıkan bir duygudur.

Dua eden insan Allah’a güvenen, O’nun kendisine yardım edeceğine kuvvetle inanan, ümitle O’na bağlanan insandır. Hayra ve iyiliğe ait isteklerinin, beklentilerinin gerçekleşeceği ümidiyle hayata iyimser bakan, karamsar düşüncelerden ve duygulardan uzaklaşan insandır.

Dua ahlâk ve karaktere de etki eder. Duada bir içe dönüş, kendine dönüş vardır. Hatalarını, eksiklerini görerek iyiye yöneliş arzusu vardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum