Diş Politika Analizi Deneme Sınavı Sorusu #398660

Aşağıda vaka analizi ile ilgili verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?


Vaka analizi sonuçları özellikle açıklayıcı ve tanımlayıcı amaçlar için kullanılabilir.

 

Vaka analizi, belirli bir olaydaki tüm verilere açık fikirli bir yaklaşım izlemek, yararlı düşünceler ve hipotezler üretmeye yardımcı olamamaktadır.

 

Vaka analizi tek bir olay, ülke veya tarih aralığı için yapılabileceği gibi birden fazla devletin karşılaştırılması veya farklı dönemlerin birbiriyle karşılaştırılmasında da kullanılabilir.

 

Vaka analizinde olaylar, belirli koşulların değişkenleri nasıl etkilediklerini gözden geçirmek için en benzer ya da en farklı boyutları ile karşılaştırılmaktadır.

Karşılaştırmalı vaka analizi aynı anda aynı değişkenleri farklı durumlarda uygulamayı gerektirir.


Yanıt Açıklaması:

Vaka analizi sonuçları özellikle açıklayıcı ve tanımlayıcı amaçlar için kullanılabilir. Vaka analizi tek bir olay, ülke veya tarih aralığı için yapılabileceği gibi birden fazla devletin karşılaştırılması veya farklı dönemlerin birbiriyle karşılaştırılmasında da kullanılabilir Vaka analizinde olaylar, belirli koşulların değişkenleri nasıl etkilediklerini gözden geçirmek için en benzer ya da en farklı boyutları ile karşılaştırılmaktadır. Karşılaştırmalı vaka analizi aynı anda aynı değişkenleri farklı durumlarda uygulamayı gerektirir. Vaka analizi, belirli bir olaydaki tüm verilere açık fikirli bir yaklaşım izlemek, yararlı düşünceler ve hipotezler üretmeye yardımcı olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum