Diş Politika Analizi Deneme Sınavı Sorusu #1058513

Aşağıdakilerden hangisi "kamu diplomasisi" ile ilgili olarak söylenemez?


Kamu diplomasisi, diplomatik araçların bir başka devletin kamuoyunu etkilemek üzere kullanılmasını önerir.

Kamu diplomasisinin amacı diğer devletlerin hükûmetleriyle iletişime geçmektense, bu devletlerin toplumlarıyla bağlantıya geçilmesidir.

Kamu diplomasisi halkın dış devletin çıkarlarına destek sağlaması için kalbinin kazanılmasına çabalar.

Devletler, farklı ülkelerde ve farklı kültürlerde kamu diplomasisi aracılığıyla yumuşak gücün bir parçası olarak da olsa  propaganda yürütemez.

Kamu diplomasisi kavramı özünde propaganda ve iletişim araçlarının kullanımıyla kamuoyunun etkilenmesini hedeflemektedir.


Yanıt Açıklaması:

Kamu diplomasisi, diplomatik araçların bir başka devletin kamuoyunu etkilemek üzere kullanılmasını önerir. Kamu diplomasisinin amacı diğer devletlerin hükûmetleriyle iletişime geçmektense, bu devletlerin toplumlarıyla bağlantıya geçilmesidir. Kamu diplomasisi halkın dış devletin çıkarlarına destek sağlaması için kalbinin kazanılmasına çabalar. Soğuk Savaş döneminde Amerikalı siyaset yapıcıları ve akademisyenlerin ortaya attığı kamu diplomasisi kavramı özünde propaganda ve iletişim araçlarının kullanımıyla kamuoyunun etkilenmesini hedeflemektedir. Farklı ülkelerde ve farklı kültürlerde kamu diplomasisi aracılığıyla yumuşak gücün bir parçası olarak devletler propaganda yürütebilir. Buna göre doğru yanıt D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum